75 procent goedkopere arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP

Het verbaast me iedere keer weer dat mijn bezoekers die ZZP-er of freelancer zijn geen verzekering hebben voor arbeidsongeschiktheid (AOV). Met ‘droge ogen’ vertellen deze bezoekers dat ze nooit ziek worden en dat verzekeren voor hen om diverse andere redenen geen optie is. Meer dan 50% van deze eenpitters in Nederland loopt rond zonder een AOV. Het is iedereen zijn vrije keuze. Maar of het verstandig is?

Bij het doorvragen zijn de hoge premies meestal de oorzaak.

Doorgaans zijn geldbedragen van 400 tot 600 euro per maand geen uitzondering.

Dan stel ik mijn standaard vraag: Stel je voor dat je met ca. 50 tot 60 euro premie per maand jezelf kan verzekeren voor een uitkering van ongeveer 2.000 euro netto per maand, met een wachttijd van 10 werkdagen. Zou dat niet veel veiliger zijn? Vrijwel iedereen zegt dan ja en vraagt dan uit nieuwsgierigheid hoe je dat dan doet.

Heel simpel: zorg dat je geen eigenaar meer bent van je eigen bedrijf. Zie ook mijn andere artikel op deze blog. Kom in loondienst van jezelf en geniet van zowel de werknemers- als werkgeversvoordelen!

Iedere ZZP-er of freelancer in Nederland, zonder uitzondering, dus ongeacht leeftijd of met welke chronische ziekte dan ook, betaalt via deze weg een lage AOV-premie. Zie ook Hybride Ondernemen.

Ook als je in loondienst bent, kun je de rol van een ZZP-er of freelancer spelen.