Ben je alleen ZZP’er als je het doet op de manier zoals de rest van Nederland het ook doet?

Regelmatig krijg ik mensen aan de telefoon die de volgende opmerking tegen mij maken: “… Maar dan ben ik toch geen ZZP’er of ondernemer meer? Je moet toch eigenaar van je bedrijf zijn?” Mijn reactie terug naar deze mensen: “Is het niet verstandiger om daar even mee te wachten tot het veiliger voor je is?”

Je gaat toch ook niet schaatsen op ijs wat veel te dun is?

Ik krijg soms wel eens de indruk dat de ondernemersidentiteit (lees: status) van deze nieuwe ondernemers in wording belangrijker is dan hun persoonlijke veiligheid en privé-bezittingen.

Sommige starters met een eenmanszaak zetten zelfs op hun visitekaartje “directeur”, uit angst dat ze niet serieus worden genomen; niet als volwaardig gezien worden. Allemaal emotionele keuzes op basis van het ego. Niemand wil een loser zijn.

Doe het eens anders, maar dan veiliger. Schuif je ego opzij.

Met ons concept Hybride Ondernemen richt ik bij de notaris een bedrijf voor je op, wat tijdelijk de werkgever gaat worden van de startende ondernemer in wording. Jij.

Lees hier eens de voordelen via deze link.

We werken op deze manier met de startende ondernemer minimaal 24 maanden samen. Voorlopig verzorgen wij de boekhouding, de backoffice en de loonadministratie. Lukt het niet, dan heffen we dit bedrijf later weer op. Wil je alleen verder met dit bedrijf, ook geen probleem, na 24 maanden kan dat op ieder moment. Kosteloos.

Eenvoudiger en veiliger kun je je onderneming niet opstarten, toch?