De GTST acteurs en de oplossing van Hybride Ondernemen

Door de weeks werk ik meestal door tot ca. 21.00 uur achter mijn laptop en zeker nu ik als voormalig kettingroker een nieuwe, maar zeer leuke, alternatieve verslaving voor mezelf gevonden heb: het schrijven van kleine artikelen voor de blog van “The MentaFiscalist”. Met een schuin oog kijk ik tijdens mijn schrijf- en denkwerk een beetje mee naar de afleveringen van GTST.

Grote verbazing!

Wat mij iedere keer verbaast, is dat sommige acteurs van GTST ruim drie maanden onnodig uit deze serie verdwijnen. Dat impliceert dat deze acteurs ergens een loondienstverband (Endemol?) moeten hebben en dat ze daarom vermoedelijk een periode van drie maanden uit loondienst moeten gaan, dit ter vermijding van een vast contract bij deze formele werkgever. Naar mijn inziens geheel onnodig.

Vanaf 400 euro per maand is dit probleempje opgelost!

Ik heb hier in mijn organisatie vergelijkbare situaties, waarvoor ik met Hybride Ondernemen specifieke werkgevers heb opgezet en deze zodanig heb ingericht met een cafetaria-model zodat het geheel afgestemd is op de persoonlijke wensen van de werknemers, zoals dat met de acteurs van onder andere GTST ook zou kunnen.

En met een vast contract, zodat ze niet meer drie maanden uit loondienst hoeven te gaan. Daarnaast kan Hybride Ondernemen ook fungeren als inkomstenbron voor hun overige werkzaamheden (schnabbel werk) buiten GTST.

En je hebt ook geen VAR meer nodig!