Echtscheiding en te hoge alimentatie van ZZP’ers voor ex-partner

Een echtscheiding gaat bij een ZZP’er en een freelancer niet alleen gepaard met veel verdriet, boosheid en frustratie, maar ook met veel onnodige financiële pijn. Is dit gevoel van onmacht herkenbaar?

Veelal kijkt de rechter naar de jaarrekeningen en de belastingaangiftes van de voorgaande jaren, zonder rekening te houden met het variëren van het inkomen in het nog lopende boekjaar en de jaren daarna. Want een ZZP’er loopt ondernemersrisico’s. Daar kijkt een rechter meestal niet naar. Je wordt misschien geplukt? Ken je dat gevoel?

Geen vrienden met het LBIO?

Je betaalt de alimentatie niet of te laat. Pas op! Het LBIO voert klakkeloos uit wat er in het door de rechter uitgesproken vonnis van de echtscheiding staat. Er valt niet te onderhandelen met het LBIO. Nieuwe feiten? Ga maar naar de rechter. De advocaat van de ex-partner blijft de nieuwe rechtszaak vertragen, vertragen en aanhouden, totdat er weer een nieuw vonnis komt, want tot die tijd moet de ZZP’er of freelancer het oude (te hoge) alimentatiebedrag gewoon blijven doorbetalen.

Vaak worden de kinderen de dupe en worden zij (onbewust) ingezet als emotioneel wapen om de hoogte van het alimentatiebedrag te continueren. Je wordt er doodziek van. Je bedrijf runnen lukt bijna niet meer vanwege de stress. En daar is de ex-partner ook niet bij gebaat. Want, wat als je met een burn-out thuis komt te zitten? Dat moet voorkomen worden, dat is mijn missie. Beide partijen hebben er voordeel aan dat je lekker in je vel zit en inkomen genereert.