Jan Karel Kleijn heeft de oplossing voor egocentrische ZZP’ers op netwerkbijeenkomsten

Onderstaand artikel viel mij op en is een fragment uit een interview met Jan Karel Kleijn, geplaatst door Victormundi.com op de website van ZZP Barometer Het gehele interview is daar te lezen.

De onderstaande reactie van Jan Karel Kleijn op egocentrische ZZPérs vind ik hilarisch. Want wie heeft deze ergernis nou niet meegemaakt? Pas het ook toe, zou ik zeggen.

Wat is het opvallendste netwerkverhaal dat jij hebt gehoord?

Een aantal jaar geleden werden wij van Result.com ingehuurd om het toenmalige OpenBC – inmiddels hernoemd tot XING, een Duitse concurrent van LinkedIn – te introduceren in zes landen, waaronder de BeNeLux. Om het contact met de leden te bevorderen, organiseerden we drukbezochte netwerkevenementen in de grote steden: onder meer in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Omdat ik een van de organisatoren was, wilde iedere jonge ondernemer met mij praten – het was zelfs zo erg, dat er op een bepaald moment een hele rij stond. Wat mij ergerde, was dat deze – voornamelijk – jongens/nerds alleen maar aan het zenden waren: als hun praatje er maar uitkwam zoals ze die ingestudeerd hadden, dan was het goed. Naar advies of vragen van mij luisterden ze nauwelijks, laat staan dat ze mij iets vroegen. Ik had dan wel genoeg gehoord en weinig zin ze ooit nog te contacten, maar aan het eind van hun pitch drukten deze figuren steevast hun business card in mijn hand. Mijn oplossing: in mijn linkerzak stopte ik alle business cards van dit soort types, en in mijn rechterzak die van de oprecht geïnteresseerden, goede netwerkers. Als een van die zendtypes om mijn business card vroeg, gaf ik ze er één uit mijn linkerzak cadeau. Een kaartje van een andere zender dus. Ik zag het zo voor me: twee van die types die elkaar diezelfde avond al enthousiast gingen bellen en aangezien ze nauwelijks luisterden, duurde het ongetwijfeld een tijdje voor een van de twee in de gaten kreeg dat geen van beide Jan Karel Kleijn was, haha!

Bron: [ ZZP Barometer]