Slimme MKB’ers kiezen voor miniUitzendbureau

Veel winkeliers, maar ook andere MKB-ondernemers werken vanuit een eenmanszaak of VOF, met name kleine winkeliers, zoals bakkers en slagers. Dit heeft zijn voordelen, omdat de eenmanszaak en de VOF veel fiscale voordelen kennen voor de kleine ondernemer die relatief weinig winst maakt. Het in loondienst nemen van personeel kan echter later veel privé problemen gaan opleveren, door de privé aansprakelijkheid van de eenmanszaak en VOF.

Het zwaard van Damocles

Als de zaken goed lopen, hebben ondernemers vaak het idee dat dit zo blijft. Het tegendeel is echter waar; hoe kun je uitsluiten dat de omzet en bedrijfswinst altijd op peil blijft, dat een werknemer geen ongeluk krijgt of dat er zich geen arbeidsconflicten voordoen door een botsing van belangen? In veel gevallen legt de werkgever met een eenmanszaak of VOF het privé af. Hier is de uitspraak “Het zwaard van Damocles hangt hem boven het hoofd” in grote mate van toepassing.

De keuze waar (toekomstige) werkgevers voor staan

Er zijn twee opties om personeel in dienst te nemen. De eerste optie rekent grotendeels af met het zwaard van Damocles; namelijk het in dienst nemen van personeel via een uitzendbureau, het zogenaamde payrollen. Het nadeel hiervan is echter dat het duur is: een behoorlijke bureaumarge over de gewerkte uren van de werknemer gaat naar het uitzendbureau en de kosten van een bijkomende CAO van een uitzendbureau is ook niet echt voordelig.

De tweede optie is het rechtstreeks in dienst nemen van personeel. Dit is voordeliger dan personeel te laten werken via een uitzendbureau. Maar je loopt dan echter wel veel risico, zoals je eerder hebt gelezen. De vraag is dan meestal niet óf, maar wánneer je problemen krijgt. Je huis en overige privé vermogen staan hiervoor borg. Niemand wil dat.

Het miniUitzendbureau® als oplossing voor dit probleem

Als je echter geen zwaard van Damocles boven het hoofd wilt hebben hangen en ook niet te veel van je bedrijfswinst wilt inleveren, kun je kiezen voor het inzetten van het erg voordelige miniUitzendbureau®. Dit is een uitzendbureau speciaal en alleen opgezet voor jouw eigen bedrijf en kent verder geen andere klanten. Het miniUitzendbureau® berekent geen bureaumarge over de gewerkte uren van je werknemers.

De personeelsadministratie verzorgt het miniUitzendbureau®. Je betaalt hiervoor een vast en lager bedrag per maand. Zo betaal je nooit meer, naarmate je werknemers meer uren maken.

Zo kun je zowel voordelig als veilig personeel in dienst nemen!