The MentaFiscalist naar de Open Coffee in Capelle aan den IJssel

Na mijn eerdere bezoeken aan de Open Coffees in Heemskerk, Bodegraven en Gouda ben ik woensdag 14 september jl. naar de Open Coffee in Capelle aan den IJssel geweest. De plaats waar ook mijn bedrijven zijn gevestigd. Het werd gehouden op een smaakvolle locatie; namelijk in Restaurant de Bank (naast de Boekenkast) Stadsplein 1, 2903 HH Capelle aan den IJssel. Zie ook de website van de Open Coffee in Capelle aan den IJssel. Hier is de link

Wederom leuke gesprekken gehad

Gastvrouw en initiator is Ineke van der Pijll, een hartelijke en beeldschone dame, nuchter met twee voeten op de grond, die samen met haar man het bedrijf Grafisch Compleet runt met ca. 35 medewerkers. Ze hebben 2 vestigingen: Kompasstraat 26, 2901 AM  Capelle aan den IJssel en Frankenslag 32, 2582 HS Den Haag. Ervaring met grafische producten hebben ze meer dan genoeg, ze bedienen hun klanten in heel Nederland sinds 1979. Zoals ze op hun website schrijven: “Een product, dat past bij het bedrijf, het doel én het budget.” Hier de link naar hun website. Ineke en ik hebben samen een leuk en leerzaam gesprek gehad.

Helemaal een bijzonder gesprek had ik met de relatief jong ogende, maar zeer spirituele dame Barbara Kwa uit Capelle aan den IJssel. Bruine ogen die dwars door je heen kijken. Net chocolade. Ze vertelde me honderduit over haar reizen naar Hawaï en onder andere naar Nepal, waar ze vrijwilligerswerk heeft gedaan in (straat- en wees)kindertehuizen. Eens kijken of ik Barbara enthousiast kan krijgen voor onze charitatieve stichting SCZO. Wel grappig, want wij zijn ook bezig met Nepal, zie hier de blog.

En niet te vergeten: de energieke dame Miranda Broeren, van “Guts and Glory“. Ik voelde me net een oud, uitgeblust mannetje in ons gesprek. Wat een energie heeft deze vrouw. Zij helpt middels “Guts and Glory” de vrouwelijke ondernemer, zodat deze categorie vrouwen over meer tijd en energie gaan beschikken en ze geeft ze de instrumenten in handen waardoor zij succesvol hun onderneming en een meer dan goed inkomen kunnen opbouwen. Praat maar eens met Miranda en je begrijpt direct wat ik bedoel.

Een geslaagd en leuk bezoek aan de Open Coffee in Capelle aan den IJssel. Ook een aanrader, ook dankzij de lekkere verse jus d’orange en heerlijke cappuccino van Restaurant de Bank. En niet te vergeten de koekjes.  :-)