The MentaFiscalist: niet solliciteren, maar acquireren – deel 3 – De Strijkservice

Dagelijks hoor ik het om me heen van buren, vrienden, kennissen, bezoekers van mijn kantoor: “Klaag, klaag, klaag… zeur zeur… Ik kom maar niet aan het werk, zucht en kreun, ik ben te oud, last van m’n rug, kan ik niet, lukt me niet, m’n uitkering wordt anders gekort, geen geld om te starten, etc.”

Allemaal uitvluchten en gemakzucht

Allemaal uitvluchten om geen verantwoordelijkheid te hoeven en willen nemen. We kijken liever naar wat niet kan, want wat wel kan, geeft je verantwoordelijkheid: want dan moet je in beweging gaan komen met misschien bijkomende risico’s. Uit je comfortzone. Je hand blijvend ophouden bij de gemeenschap is makkelijker en veiliger.

Economisch slachtoffer blijven met een werkloosheidsuitkering en (quasi) blijven solliciteren is JOUW KEUZE.

Ieder mens heeft ergens talent voor. Ook jij.

Ga toch acquireren. Ga toch ondernemen met blijvend recht op een WW-uitkering, zie o.a. Hybride Ondernemen.

Begin een strijkservice bedrijf .

Kijk eens op deze website van Strijkservice.nl Het geld ligt op straat. Begin een Hybride Onderneming met een groep werkloze vriendinnen. Op deze manier straks niet meer afhankelijk zijn van je bijstandsuitkering. Dat wil toch iedereen!

Denk aan onder andere boerenbedrijven die gezamenlijk een melkfabriek (coöperatie) oprichten, maar dan anders. Een aantal uitkeringsgerechtigden, die met onze hulp een Hybride Onderneming gaan opzetten, met de bedoeling om werk te gaan aannemen.

In dit geval strijkwerkkledingherstel en later misschien aangevuld met een stomerij of een webwinkel. Gebruik je fantasie maar eens.

Maak onder andere gebruik van de diensten van deze Strijkservice.nl voor het aantrekken van je klanten, kijk eens naar hun lage tarieven. Als je hier gebruik van wilt maken, klik eens hier.

Leuker, spannender en veel winstgevender om samen met je vriendinnen relatief risicoloos te gaan ondernemen. En je wordt ook nog eens minder gekort op je uitkering, je behoudt je zorg- en huurtoeslag en andere bijkomende uitkeringvoordelen.

Met andere woorden: werken met de Hybride Onderneming is zeer lonend voor de werkloze of uitkeringsgerechtigde met een sociale dienst-, WW- of WIA-uitkering.

Je bouwt gezamenlijk iets op. Na een poosje hoef je niet meer je hand op te houden, ongeacht je leeftijd, afkomst of opleiding.

Het is ook een keuze. Armoede of perspectief.