Wordt het je onmogelijk gemaakt door deurwaarders om weer een toekomst op te bouwen?

Per jaar wordt er in Nederland meer dan 300.000 keer beslag gelegd op het inkomen. Terecht en onterecht. En dit aantal blijft maar groeien. Het kan iedereen overkomen. Werkgevers en payrollbureaus zijn hier niet blij mee. De administratieve afhandeling neemt veel tijd in beslag. Ook ZZP’ers en freelancers hebben hierdoor regelmatig een geblokkeerde bankrekening en daardoor geen geld meer om inkopen te doen.

De beslagvrije voet

De beslagvrije voet is in Nederland het bedrag dat bij inkomensbeslagen moet worden vrijgelaten. Dit is een minimum aan inkomen dat de beslagene ter beschikking staat voor zijn of haar levensonderhoud. Echter kan in bepaalde gevallen de beslagvrije voet gehalveerd worden of zelfs volledig geïncasseerd worden, bijvoorbeeld omdat de beslagene geniet van een dubbel inkomen (partner) of omdat de opdrachtgever dit als prestatie van de deurwaarder verlangt.

Hybride Ondernemen kan je helpen

Een beslag kan heel erg vervelend zijn als je weer druk bezig bent om er financieel bovenop te komen. Je hebt voldoende geld nodig om te kunnen investeren en de lopende zakelijke kosten te kunnen blijven betalen (liquiditeit). Deurwaarders hebben hier absoluut geen boodschap aan. Die doen gewoon hun werk. Het is vechten tegen de bierkaai. Een aanhoudende stroom beslagen kan de beslagene zelfs tot een faillissement (of erger) drijven, waar niemand bij gebaat is.

Speciaal voor de ZZP’er en de freelancer die via een eenmanszaak, VOF of een payrollbureau werkt, heeft Hybride Ondernemen een werkbare oplossing voor alle partijen. Wij zetten voor de geïnteresseerde die problemen heeft met beslagen een (tijdelijke) werkgever op. De omzet van de ZZP’er en freelancer wordt ontvangen door deze (tijdelijke) werkgever. Afhankelijk van de omstandigheden maken we een plan van aanpak voor het privé inkomen en de zakelijke kosten. Zodra dit plan duidelijk is, gaan wij als organisatie in gesprek met de desbetreffende deurwaarder(s) voor een betere betalingsregeling en een inkomen voor jou dat hoger is dan de beslagvrije voet.

Onze ervaring is dat alles weer sneller op zijn pootjes terecht komt. Niets is frustrerender dan hardwerkende en integere mensen het leven zuur te maken met wetsartikelen die hier niet voor bedoeld zijn.

Voor meer informatie 0299 405 825 (callcenter) en vraag onze adviseur Rob Verburgh sr.